Pastorets en evolució

Publicat a bloc.cat el 15 desembre 2007

Som a les portes de Nadal i això significa Pastorets. Els Pastorets de Berga fa més de 100 anys que es representen i és una de les tradicions més arrelades a la ciutat. Aquests Pastorets van encetar una fase de transformació el Nadal del 2006 quan en Frederic Roda va fer-se càrrec de la direcció. En les representacions de l'any anterior ja es van notar canvis significatius i aquest any encara n'hi haurà més, seguint la mateixa línia. S'han posat molts esforços en el treball artístic i escènic. En aquests moments, els Pastorets de Pitarra que es representen a Berga crec que són dels millors de Catalunya i, a més, estan en constant evolució. Esperem que en les representacions d'aquesta temporada es puguin veure els resultats de les hores invertides.

Els Pastorets de Berga també participen en la iniciativa de TV3 Objectiu Pastorets. Aquesta producció ha d'acabar el desembre del 2008 amb la retransmissió d'uns nous Pastorets, escrits per Xavier Bru de Sala.

Comencem la recta final dels assajos i la preparació de les representacions. Malgrat les dificultats que comporta treballar amb un grup de gent nombrós i heterogeni, tots els esforços valdran la pena per tornar a sentir allò de: "Dormint! L'abat la fatiga de lluitar contra l'Etern."

1 comentari/s:

Anònim ha dit...

Xavi!
Me'n alegro que finalment t'hagis decidit de fer les teves idees o suggerències "vox populi", a compartir els teus textos amb els que estem sempre disposats a llegir-te!
Aniré passant!