Estrena de El retaule del flautista

Ahir dissabte, 14 de juny es va estrenar El Retaule del Flautista, al Teatre Municipal de Berga. Més de 400 persones hi van assistir. Un èxit de públic i un èxit perquè tothom qui ha treballat en el muntatge n’ha acabat content.
Des de l’inici, se sabia que era un projecte ambiciós i arriscat. Perquè fer una obra amb 31 actors porta moltes complicacions, perquè confeccionar tots els vestits és una feinada, perquè composar les músiques és un atreviment, perquè actors amateurs cantin en directe i ballin és una gosadia. I, a més a més, tot aquest panorama, ha estat dirigit per un debutant. Inconsciència? Més aviat valentia.
Per si no hi hagués prou feina amb això, La Farsa va portar el seu 50è aniversari al carrer. El mateix dissabte al migdia, els actors - ficats ja en el paper - van recórrer Berga acompanyats de la Xera’nga del Casal Panxo. El teatre al carrer, al mercat, al centre comercial, a les terrasses dels bars.

El resultat és per estar-ne molt satisfet. Només s’havien de sentir els comentaris de públic, actors i col·laboradors i veure les cares de satisfacció un cop acabada l’obra. És veritat que algú no va dir exactament el seu paper o alguna nota va sortir desafinada però aquesta exigència la deixarem per als professionals. En definitiva, més que digne.
El teatre amateur a Berga està a un alt nivell. No cal oblidar el bon treball de Tràfec Teatre i Anònim Teatre. I La Farsa arriba als seus 50 anys amb bona salut i forces renovades. Per molts anys.


Fotos: Sergi Fernández

4 comentari/s:

Anònim ha dit...

No hi vaig poder ser perquè treballava però, efectivament, molta gent me n'ha parlat bé. Enhorabona als de sobre i darrere de l'escenari i felicitats per (estic amb tu) la valentia! Amb il·lusió i ganes, mig treball ja està fet! espero poder-vos veure al setembre, doncs.

Anònim ha dit...

Moltes Felicitats a tots vau fer una feina genial.

Anònim ha dit...

Bravo!! Urra!!
Ens mereixem unes felicitacions tots plegats!

Marta Casadesús ha dit...

Ens teníeu acostumats a una altra mena de teatre, em vau sorprendre. Enhorabona de nou.

Aprofito per presentar-te un veí: http://trobesisirventesos.blogspot.com. Feia temps que m'ho rumiava, i tot i que encara pateix retocs d'última hora, ja el començo a veure presentable... ara a veure si me'n surto!

Salut!