Corrent per Urbasa

Dissabte 27. 8 del matí. 3 graus positius i boira. La cosa no comença gaire bé per posar-te a córrer per les muntanyes. El temps millora una mica fins a les 10, hora de la sortida.
300 participants a la línia de sortida d'Olatzagutia, lloc d'inici i final. Els 4 primers quilòmetres són d'una forta pujada al Tontorrauni (1157m), salvant 600 metres de desnivell. Un parell de pujades més. Es puja al Zelai handi (1113 m), lloc des d'on es té una vista de la vall de Sakana. Força deslluït per la boira i el vent. Es passa per una fageda preciosa i, a partir del 15, tot de pla o avall. Aquests últims 8 quilòmetres es fan realment durs ja que portes les cames molt castigades. Finalment, 2 hores i mitja. Els catalans fem una actuació més que digne. I és que aquests bascos estan molt forts. Nosaltres potser tenim el campió del món però, en general, crec que el nivell dels bascos és superior.
Zª: 151 - Dortsala: 129 - Data: 2:29:37 - Mailak: Senior Gizonak - Herria: Berga
Guanya Zuhaitz Ezpeleta amb un temps d'1:45:46. Casi l'atrapo.
Urbasa és Parc Natural i un altiplà d'uns 1.000 metres d'altitud mitjana. Delimitat per crestes i costes abrubtes i escarpades. Té 11.500 ha. i és un destí molt habitual per gaudir de la Natura: fagedes, aigua, coves, pastures... Gran part de la cursa era per aquest altiplà i els seus entorns.
Abans del lliurament de premis, sorteig de diversos productes. Un formatge d'Idiazábal per al dorsal 129. O això és el que vaig deduir perquè l'euskera no el domino. Sort que van dir clarament el meu nom, que és l'únic que vaig entendre. Bon profit.

Al Diario de Noticias

1 comentari/s:

Lleïr Soler ha dit...

Ha de ser maco tot això, a veure si algun dia m'hi acosto.
Felicitats i que vagi de gust el formatge.