Santa Bàrbara Race

Diumenge de pluja, neu i fred. I diumenge de cursa. Feia massa setmanes que no em penjava un dorsal i, sense objectius, m'és molt difícil obligar-me a sortir a córrer.
Súria. 11 del matí. Fred. Plugim. 300 corredors. Comença la Santa Bàrbara Race organitzada per Iberpotash i l'Ajuntament de Súria dins els actes de celebració de Santa Bàrbara, patrona dels miners. Abans de començar a córrer, en dies així fa molta més mandra posar-s'hi. L'inici dels 12,5 km és planer, voltant els camps propers a Súria. A partir del km 4 la cursa entra de ple en terreny de muntanya, amb fortes rampes i trams de lleuger descens. Pistes forestals plenes d'aigua. Costa avançar amb el fang que es va acumulant sota els peus. Al km 9 s'arriba al punt més alt i, vorejant les instal.lacions d'Iberpotash tot va avall fins la plaça de Sant Joan de Súria. Paro el cronòmetre amb 1 hora i 1 minut. El primer classificat ho ha fet amb 46'39''.
Ja vaig fer aquesta cursa el 2007 i aquest 2008 han millorat molt el recorregut. Té una característica estranyíssima: és gratuïta, l'única que conec. L'any anterior érem una seixantena i avui, malgrat el temps, 300 participants.
Acabo l'any en bona forma. Ja hi haurà temps per plantejar-se els reptes del 2009.