Èxit de la Moguda del Berguedà

Dissabte 25 d'abril, es va celebrar a Gironella la 19ena Moguda del Berguedà. Tot un èxit. Només al Local del Blat hi van entrar més de 1500 persones.
Els actes van començar a les 5 de la tarda amb l'actuació del grup d'animació infantil Koloraines. La Plaça de l'Estació de Gironella presentava molt bon aspecte. El públic familiar també va acompanyar els Percus dels Diables del Clot de l'Infern de Puig-reig (grata sorpresa!) i la Bauma dels Encantats, amb la Xaranga i un parell de nans, durant el passacarrers fins al Blat.
Els històrics Índex van encetar el concert a les 7 de la tarda. Cada mitja hora, un nou grup. I fins a 20 de diferents. Fins a quarts de 10 del vespre hi va haver força públic. Durant l'hora de sopar i el partit del Barça, l'assistència va baixar. Però a partir de les 12 hi va haver moltíssima gent fins al final. Es va anar amb tanta puntualitat que fins i tot l'horari anava una mica avançat del previst. Fet molt anormal.
El so era més que correcte i la qualitat dels grups em va sorprendre positivament. Et pot agradar o no l'estil, però els grups tocaven molt correctament. Grups d'estils, experiència i procedència ben diversa que van posar el seu granet de sorra perquè la Moguda reneixés amb força. 20 grups musicals més xaranga, percussió, animació infantil... i els que hi faltaven. El Berguedà és una comarca molt viva musicalment i la Moguda n'és un excel.lent exemple, entre tants altres.
Aquest projecte mereix continuïtat. Que els músics no parin de tocar!