Cronoescalada a Queralt

El Club Triatló Berga i l’Ajuntament de Berga han organitzat aquest dissabte 23 de maig la segona Cronoescalada a Queralt. Es tracta d’una prova en bicicleta d’uns 7 quilòmetres, que l’any passat es va recuperar, després d’haver-se fet durant els anys 90.
A partir de les 4 de la tarda, cada minut pren la sortida un participant. El recorregut comença a la Plaça Viladomat de Berga i va fins al revolt dels Oms i la Cabana. Puja per les dures rampes de la Depuradora, Cal Nen i Sant Marc i segueix per la Font Negra i la carretera de Queralt fins l'aparcament.
La pujada m'ha anat molt bé, amb molt bones sensacions tenint en compte les poques vegades que agafo la bici. He pujat amb 26:33, vint-i-tants segons més que l'any anterior. Estic molt satisfet amb el meu temps però he quedat penúltim de la categoria sénior! L'any passat aquest temps estava del mig cap enrere. Això significa que el nivell ce la prova ha augmentat molt. Pretén ser popular però de gent "normal" n'hi participa poquíssima. I això quina solució té? No ho sé. La veritat és que m'he sentit una mica fora de lloc entre tanta pijeria: corredors vestits amb tots els complements, bicicletes que valien un pastón, alguns fins i tot escalfant amb rodillo!
Cada vegada la gent està més preparada. Molts corredors han fet temps de 19, 20 i 21 minuts. És una bogeria. Hi devia haver uns 50 participants sumant totes les categories. Jo preferiria que n'hi hagués 200 de no tan bons. És per reflexionar-hi. No sé si hi tornaré.

1 comentari/s:

Lleïr Soler ha dit...

Per algun motiu desconegut hi ha curses que agafen un to competitiu que arriba a ser excloent i que no sé quin bé fan a l'esport.
Potser és la intenció de l'organització però crec que una cursa popular és perquè la gent del poble la senti com seva.
Esperem que l'any vinent augmenti la participació popular.