Mozart en jazz

Tot i que els mitjans de comunicació van obviar gairebé completament l'esdeveniment, divendres 22 de maig, pel Teatre Municipal de Berga, hi van passar dos dels millors intèrprets del país, dos músics immensos. Sovint, més reconeguts a fora que a casa nostra.
El pianista i compositor Manel Camp i el saxofonista Llibert Fortuny van presentar l'espectacle Mozart en jazz, a partir de la música de Mozart revisant part de la seva obra i portant-la al terreny jazzístic. La improvisació de Camp i Fortuny s'encreua amb la música del geni austríac. Les versions jazzístiques de Llibert Fortuny i Manel Camp van des de la famosa Marxa Turca, fins a la Petita Serenata Nocturna, passant per fragments de les òperes Les bodes de Figaro o La Flauta Màgica.
Manel Camp compta amb una llarga i reconeguda trajectòria professional i Llibert Fortuny, amb tota la força creativa, original i trencadora, ja és considerat el millor saxofonista de jazz a casa nostra, malgrat la seva joventut. Els alumnes de l'Escola Municipal de Música de Berga van poder assistir a una classe magistral la mateixa tarda just abans del concert al Teatre Municipal.
Les imatges corresponen al concert d'Arenys de Mar, el 25/04/09.