3a Olla de Núria

Avui diumenge 19 de juliol s'ha disputat la 3a Clàssica a l'Olla de Núria, organitzada per la Unió Excursionista de Vic. La prova ha esdevingut Campionat de Catalunya i alhora ha estat també el 1er Gran Premi Internacional de les Nacions, que implica grans premis en metàl·lic per als 6 primers classificats de cada categoria i la participació de grans corredors/es d’altres nacions. Avui a Núria hi havia la flor i nata dels corredors de muntanya del món (molts d'ells catalans). Hi havia gent mooolt bona.
La cursa no era com una altra qualsevol. S'hi afegia l'element reinvindicatiu. També avui, a Canazei (Itàlia), se celebrava el Campionat d'Europa d'Skyrunning, on els atletes catalans no podien representar internacionalment Catalunya com fins ara. Gràcies a una maniobra de la federació espanyola, s'han suprimit els drets de les nacions com Catalunya a competir com a tals. El Campionat d'Europa, a Canazei; els bons, a Núria. Just abans de començar a córrer s'ha llegit un manifest explicant tot això i reivindicant Una nació, una selecció!
La cursa té una distància de 21km, amb un desnivell acumulat de 3880m (això és molt!). Cota mínima 1967m. Màxima 2913m. Amb un 72% del recorregut per sobre els 2700m.
Quatre pics de més de 2800m i un de més de 2900m. A part de ser una de les poques curses mundials, que no trepitja ni un sol metre d'asfalt.
Més de 400 atletes vam sortir a les 9:30 des de davant del Santuari. Feia un dia esplèndid. Ni un núvol al cel durant tota la prova. Hem començat pujant el Puigmal (2911 m) de cop, superant una pujada amb moltíssim desnivell. Al cim del Puigmal hi havia molta gent animant. Desgraciadament això és poc habitual en les curses. Hem seguit la carena pel Pic de Finestrelles (2828 m), per sota del Pic d'Eina (2789 m), Pic de Noufonts (2861 m), Pic de Noucreus (2799 m), Pic de Fontnegra, Pic de l'Àliga i no sé quants altres colls i pics més. N'he perdut el compte. Hem arribat baixant des del Pic de l'Àliga cap a l'Alberg i per sota el telecabina fins a tornar a l'esplanada de davant del santuari. El meu temps: 3 hores 44 minuts i 46 segons, el 124è. Estic molt satisfet. El turmell m'ha respost molt bé de l'esquinç que em vaig fer fa 15 dies. M'he cansat bastant-força-molt. Una cursa dura.
La cursa l'ha guanyada l'extraterrestre Kilian Jornet amb 2:14:56. L'han acompanyat al podi el mexicà Ricardo Mejía (2h16:52) i el també català Agustí Roc (2h22:32). En la categoria femenina la vencedora ha estat Emmanuela Brizio (2h52:44).
L'organització, fantàstica i amb un gran desplegament logístic.
Imatges d'edicions anteriors:




1 comentari/s:

Lleïr Soler ha dit...

Molt bona crònica.
Va ser un gran dia i una gran cursa.

Felicitats