Richard Cheese

Escoltar la ràdio a hores intempestives en cap de setmana pot arribar a ser interessant, encara que no ho sembli. Jo hi vaig descobrir Richard Cheese. És un cantant-humorista que actua a Las Vegas fent un tipus de concert-gala-xou amb molt èxit. Canta el tipus de música coneguda com a lounge, ritmes sensuals amb instrumentacions recarregades. Una variació del jazz amb influències del swing i la big band dels 50. Doncs al lounge d'en Richard Formatge, s'hi afegeix la sàtira.
Richard Cheese es el nom artístic de Mark Jonathan Davis. El conegut comediant triomfa a Las Vegas, com ho van fer Frank Sinatra o Michael Bublé. Malgrat que les versions que canta són provocadores i catxondes, el seu estil musical és refinat i els arrenjaments estan molt ben fets. I el paio canta molt i molt bé. Ja ha tret 6 àlbums al mercat però només s'han distribuït als EEUU. A fora, només és conegut gràcies a Internet.
L'acompanya una banda formada per Bobby Ricotta (piano), Frank Feta (bateria i percussió) i Chazz American (contrabaix).
S'ha especialitzat en fer versions de grups populars de rock, pop, hip-hop... portant els ritmes, sons i fins i tot les lletres, al seu terreny. Són interessants les versions d'Another brick in the Wall (Pink Floyd), Sunday Bloody Sunday (U2), Rape me (Nirvana) o el tema de la sèrie Friends. A mi m'agrada la versió de Creep, de Radiohead:



1 comentari/s:

Marcel ha dit...

Bona, sí! Amb un estil swingejat i amb els vents pren un caminar molt xulo! Quasi que m'agrada més que l'original dels Capderàdio. És d'un estil més "crooner", que se'n diu ara. Bon descobriment, Xavi!