Saltimbanco

Del 30 de desembre al 10 de gener, el Cirque du Soleil fa parada a Barcelona amb el seu espectacle Saltimbanco. Milers d'espectadors assisteixen aquests dies a les representacions al Palau Sant Jordi.
El Cirque du Soleil és una empresa canadenca amb base a Montreal (Quebec) fundada el 1984 per dos artistes de carrer. Cada show és una síntesi de diversos estils de circ d'arreu del món, amb el seu tema central i història. Saltimbanco és la primera gran producció. Des del 1992 està de gira per arreu del món i gairebé 6 milions de persones ja l'han vista en directe. 53 apareixen a l'escenari, amb una enlluernadora estètica de colors vius i desbordant optimisme.
Els números són extraordinàris però el que realment em fascina és la capacitat que tenen per conjuntar-ho tot: vestuari, música, maquillatge, tramoia, dansa... creant un món fantàstic amb personalitat pròpia.
Saltimbanco és meravellós. Així i tot, el millor moment de Cirque du Soleil és a Quidam. La dansa amb els vels en suspensió en l'aire i amb la preciosa Let me fall com a banda sonora. D'una excel.lència difícilment superable.