Berga, una història per conèixer

Les historiadores berguedanes Dolors Santandreu (Premi Ciutat de Berga a la Cultura 2009) i Rosa Serra són les autores de Berga, una història per conèixer, editat per Zenobita edicions. Va volar de les llibreries berguedanes durant la diada de Sant Jordi. Una síntesi sobre els 12.000 anys d'història de la capital berguedana, des de l'origen fins l'actualitat. Es tracta d’un projecte coeditat amb l’Àmbit de Recerques del Berguedà i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga.
Capítols curts i llenguatge senzill que el fan de bon llegir. Potser els més entesos en la matèria trobaran que li falta profunditat però per al lector normalet baixa molt bé. Entre històries de la cova de Can Maurí o la canal dels Avellaners, no te n'adones i ja ets a les guerres carlines.
Per cert, el disseny de la portada i la forma del llibre en general no està al nivell del contingut.
Molts l'heu comprat. Ara us falta el següent pas: llegir-lo. No feu com amb el totxo de la Patum que el vau comprar perquè un bon berguedà l'havia de tenir i només vau mirar les fotos el primer dia i el teniu al prestatge acumulant pols.

1 comentari/s:

Cols ha dit...

Llegit! Pel meu gust potser hi ha capítols massa curts, però per fer-se una idea general de l’evolució de Berga i rodalies no està malament.