Barcelona té sang

Barcelona acollirà el Dia Mundial del Donant de Sang el proper dilluns 14 de juny de 2010, que se centrarà en promoure la donació de sang entre els més joves amb el lema "Nova sang per al món". Barcelona té sang.
Si Barcelona us queda una mica lluny, dijous 10 i divendres 11 de juny, de 4 a 8 del vespre al Casal de la Gent Gran de Berga, teniu la oportunitat de fer un petit gest d'altruisme i solidaritat.


Segons les dades del 2009, el Berguedà - amb un índex del 36,41 per mil - es troba per sota de la mitjana catalana que és de 39,33 donacions per cada mil habitants. Hem baixat força des del 2008. La comarca líder és la Terra Alta (84,22) i els cuers són els del Baix Llobregat (17,85). Nosaltres som a mitja taula mirant avall.
Al Berguedà, els líders absoluts són els de Borredà amb un índex de 120,52 donacions per cada mil habitants. A Berga ens quedem en un 41,67, lleugerament per sobre la mitjana catalana.
Els avenços científics en medicina possibiliten avui dia salvar moltes vides i recuperar la salut gràcies a les transfusions de sang o derivats. A Catalunya, això ho fa possible el Banc de Sang i Teixits. La Federació Catalana de Donants de Sang complementa tota aquesta activitat difonent, promovent i conscienciant tot el voluntariat i la societat en general de la importància de l’acte de la donació, que respon al criteris d’altruisme i responsabilitat cívica. Fa cosa d'un any vam crear l'Associació de Donants de Sang del Berguedà.