Se sabrà tot

Se sabrà tot se situa a Barcelona, l'any 2005. El periodista Dani Santana és nomenat director del diari Crònica. No tardarà a adonar- se que la veritat està emmanillada i que fer un diari és un joc d'equilibris que va més enllà de la lògica del poder i de la política. La ironia i el pessimisme sobre la independència dels mitjans són una constant.
Se sabrà tot, de Xavier Bosch (Barcelona, 1967) va guanyar el Premi Sant Jordi 2009 i va ser un dels llibres més venuts l'últim Sant Jordi. Bosch és un periodista amb una llarga trajectòria en el món de la televisió, ràdio i premsa. Actualment, presenta Àgora al Canal 33.
Està clar que la història és ficció però el dubte que em queda és fins a quin punt la narració està inspirada amb la realitat. Xavier Bosch va ser nomenat director de l'Avui el novembre de 2007 - en substitució de Vicent Sanchis - i va dimitir al cap d'un any. Molt similar al camí de Dani Santacana a Se sabrà tot.

Un dia et lleves i no et rentes les dents. I no passa res. Ningú no ho nota (i encara menys si, com el cas del Senza, notenia a qui fer-li un trist petó). Un altre dia et lleves i no t'afaites. Un dia et lleves i penses que ja et dutxaràs demà. Un dia et lleves i et vesteixes amb els calçotets d'ahir. O potser són els d'abans-d'ahir? No recordes quan vas posar l'última rentadora i la roba estesa fa tants dies que bada a sol i serena, que s'ha encartronat i ni tan sols tnes esma de plegar-la. (...) Un matí, sempre arriba aquest dia, hi ha un matí que ja no et lleves. I no tens força de voluntat ni per pujar al terrat a estendre la teva pena amb quatre agulles.