Origen

Ja he vist Origen (#inception). S'ha acabat caminar pel carrer i que tothom se'm mirés malament sense saber perquè. No fa ni una setmana que s'ha estrenat i sembla que si no l'has vista t'hagi de passar alguna cosa.
A Origen, Dom Cobb (Di Caprio) és el millor en l'art de l'extracció: apropiar-se dels secrets del subconscient just en el moment en què la ment de la víctima es més vulnerable: quan dorm. Tercer nivell, Fisher, arquitecte, tótems, Filipa, químic, hotels sense gravetat, furgoneta voladora i més de dues hores de gran pel.lícula.
Per veure Origen s'ha d'estar atent, despert i concentrat. No és d'aquelles pel.lícules per mirar mentre planxes o mentre migdiadeges al sofà. En aquests casos és ideal una comèdia pastel del Hugh Grant. No sé si m'explico. Pel nivell de concentració de l'espectador, Origen em va recordar força a Memento també de Christofer Nolan.
Per fer-se l'alternatiu i l'enrotllat molts diran que està sobrevalorada, que el repartiment està mal plantejat i bla bla bla. A mi no em faria res tornar-la a veure. És la pel.lícula més interessant que he vist en molt de temps.