Sitges Film Festival

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és el primer festival de cinema fantàstic del món i la manifestació cultural amb més ressò mediàtic de Catalunya. Amb una sòlida trajectòria, el Festival de Sitges està totalment consolidat i amb un creixement claríssim en els últims anys. Nascut el 1968 com a 1a Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror, el Festival s’ha convertit en una cita ineludible per a qui li agradi el cine.
Del 7 al 17 d'octubre de 2010, Sitges es vesteix de cinema. El dimarts 12 hem pogut assistir el final de la conferència del veterà Roger Corman a la Sala Tramuntana, veure el James Wan (director de Saw) concedint entrevistes a dos metres de nosaltres o fer una cervesa a la terrassa de l'Hotel Melià respirant cinema per tots els porus. A la tarda, cap al centre. Invisible eyes al Cine Prado, películ.la normaleta però molt mal acabada. La sorpresa ha estat, abans de començar, veure i escoltar el director Olivier Cohen i la protagonista Pia Mechler dirigint unes paraules a les 450 persones que omplíem el recinte. Al cap de mitja hora de pel.lícula, tots dos s'han aixecat de les seves butaques i se n'han anat. Potser no els agradava. A la mateixa hora però a l'Auditori feien Outrage, la 15a pel.lícula de Takeshi Kitano.
El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges és molt més que la caravana de zombies que veu tothom al Telenotícies cada any. Encara hi ha dies per treure-hi el cap. Val la pena.

1 comentari/s:

Anònim ha dit...

Molt d' èxit. Em va sorprendre que totes les pel·lícules omplíssin les sales. I gent que anava amb un merder d' entrades comprades assistint a 4 i 5 pel·lícules diàries.
Per cert, al públic dígali friqui, però de crític déu n' hi do. Quan la pel·lícula va començar a fluixejar se n' enfotien bastant (ratllant la mala educació). Sort que el director havia fotut el camp.