Maleït karma

Humor alemany. Oxímoron? En principi, els alemanys no es caracteritzen especialment pel seu sentit de l'humor. Però encara que no ho sembli, alguns en tenen. David Safier (Bremen 1966) és escriptor i novel.lista tot i que va començar com a periodista. Va treballar a ràdio i televisió i, des del 1996, treballa com a guionista. El 2007 va publicar la seva primera novel.la Meises Karma.
La presentadora de televisió Kim Lange està en el millor moment de la seva carrera quan pateix un accident i mor aixafada pel lavabo d’una estació espacial russa. És aleshores que la Kim s’assabenta que el mal karma al llarg de tota la seva existència l'hacondemnada a ser una formiga. En aquesta aventura, la Kim estarà acompanyada per un altre humà de mal karma que també s'ha reencarnat en un animal, el famós seductor Giacomo Casanova.
Maleït karma és una història lleugera, fàcil i divertida. Plena d'ironia i, a estones, gasta un bon sentit de l'humor. Ningú no podrà negar que és original. M'ha arrencat més d'un somriure i m'ha entretingut i divertit. No hi trobareu alta literatura però segur que no us avorrirà.
Si deixem de banda la part més evident (animals, reencarnacions, ironia...) el que realment persegueix la història és donar un missatge al final de la faula, una lliçó que faci reflexionar el lector, una moralina que ens faci adonar de la importància del dia a dia.

Que les formigues podien somiar encara no ho havia constatat cap científic. De fet, els científics no serveixen per a res. Si no, ja faria temps que haurien inventat un cafè instentani que fos bo. En comptes d'això, deixaven caure estacions espacials al cap de persones innocents. Sí, moltes gràcies. Em vaig imaginar com ruixava amb àcid fòrmic la cara dels científics russos que eren responsables de la meva mort.