Els Pastorets de Manresa

Els Pastorets estan d'aniversari a Manresa. Compleixen 100 anys. Són i han estat una activitat que ha identificat el Casal Familiar Recreatiu des de 1910. Actualment els Pastorets de la Sala Els Carlins ja han passat a formar part del patrimoni cultural de la ciutat de Manresa i són una referència obligada a les festes nadalenques.
El text representat és el de Josep M. Folch i Torres: Els Pastorets o l'Adveniment de l'Infant Jesús, com la gran majoria de representacions del país. 2 hores i 45 minuts amb mitja part inclosa i 7 representacions la temporada 2010-11. Una d'elles, la del dia de Reis, amb la visita de Ses Majestats com a cloenda de la representació. Cada vegada que assisteixo a una adaptació de Folch i Torres m'agrada menys aquest text. Tanmateix, com a espectacle per a infants funciona.
La Sala Els Carlins necessita una remodelació important. Quan entres al recinte, saltes uns quants anys enrere en el temps. Malgrat les innumerables mancances de la sala, l'adaptació dels Pastorets explota els recursos existents: la trapa dóna molt joc, els personatges ocupen constantment la platea, els laterals de l'escenari s'aprofiten per a l'acció... També en destaco la correcta dicció de la majoria d'actors i l'excel.lent interacció amb el públic infantil. El que no es pot permitir és que abans de començar o a la mitja part soni Campana sobre campana i similars. És gravíssim, no?
Felicitats per aquest espectacle centenari i per molts anys més.