Sota un cel de marbre

La princesa Jahanara, filla del sultà de l’Hindustan, explica a les seves nétes el seu origen veritable. Tota una vida de perills, amor i vexacions per les lluites familiars pel tron del Paó. Dara n’és l’hereu, però Aurangzeb és més fort i el cobeja des de menut. El Shah Jahan i la seua esposa Muntaz Mahal governen l’imperi amb saviesa. A la mort de l'esposa, l’emperador cau en una profunda depressió, però se sobreposa. En record de la seva esposa, mana construir el Taj Mahal.
John Shors ha passat gran part de la seva vida a l'estranger. Després de graduar-se el 1991 a la Universitat de Colorado (on va estudiar escriptura creativa) Shors va anar a viure a l'Àsia. El destí el va portar a Kyoto (Japó) on va treballar com a professor d'anglès durant tres anys. Amb la motxil.la a l'esquena va visitar deu països. Durant el seu viatge va escalar algunes muntanyes de l'Himàlaia i va estudiar dels monuments de l'Índia. Shors actualment viu a Boulder (Colorado) amb la seva dona i els seus dos fills.
Beneath a marble sky (títol original) és la magnífica recreació de l'ambient, l'art i l'esperit d'un món desaparegut. Odis entre germans, entre religions, batalles, lluites pel tron, elefants, espases i turbants. Sota el seu cel, sota un cel de marbre.

Tot i que és possible que el meu pare no sabés res de traïcions ni de gelosies, un dels seus fills sí que en sabia. Però no va ser fins quatre mesos més tard que vaig ser del tot conscient de la mena de sentiments que tenia Aurangzeb, i de la seva capacitat de traïció. Fins aleshores havia pogut intuir la seva hostilitat envers tots nosaltres: Aurangzeb feia tanta ostentació del seu disgust com de l'espasa que comença a dur penjada al costat. Un dia la víctima de la seva còlera podia ser Dara, l'endemà jo mateixa.