The Killing

Aquesta sèrie dramàtica, basada en una altra sèrie de la televisió danesa, està produïda per la Fox i es pot veure a la cadena AMC. La primera temporada consta de 13 capítols d'uns 40 minuts. Al juny de 2011, es va confirmar una segona temporada de 13 capítols més.
Amb l'acció situada a Seattle (Washington), Sarah Linden segueix la investigació de l'assassinat de l'adolescent Rosie Larsen. Cada capítol cobreix un dia i, la 1a temporada completa, les dues primeres setmanes del cas. Ho fa seguint tres fils argumentals: la investigació policial, la lluita de la família de la víctima contra el dolor i la campanya electoral d'un alcaldable que es veu involucrat en tot plegat.
Who killed Rosie Larsen? Substituïu Rosie Larsen per Sarah Palmer. Exactament la mateixa idea que a Twin Peaks. L'argument de The Killing no aporta gaire res de nou: una noia assassinada, una poli bona acompanyada d'un poli dur, l'home de mitjana edat guapot que es presenta com el canvi en la campanya electoral, el fill pijo-malcriat i sobreprotegit pel pare podrit de dòlars. Un tòpic rere un altre. Així i tot, la sèrie manté l'interès i la tensió, fa un retrat excel.lent del dolor i, malgrat tot, atrau. En destaca el gran treball en fotografia i estètica, sobre la base del clima gris i plujós de Seattle i la decadència dels barris marginals.
El capítol final d'aquesta primera temporada de The Killing ha provocat opinions molt extremes. Tant es diu que és un insult a la intel.ligència com que és un final antològic. Aviat hi arribaré per tenir el meu propi judici.