Plateau de Beille

La 14a etapa del Tour ha arribat a Plateau de Beille, entre Tarascon i Ax-les-Thermes. Només 168,5 km. A tocar de casa, vaja. No hi podíem faltar.
A l'hivern, Plateau de Beille és una de les extensions pirinenques esquiables més grans, amb més de 70 km de pistes d'esquí. A l'estiu, és pastura per a vaques, cavalls, ciclistes, senderistes i tots aquells altres istes que volen gaudir del magnífic paratge natural.
El port en bici es de los que se agarra i largo pero duro que diria el Perico. 15,8 km de pujada amb una pendent mitjana del 7,9%. Amb algunes rampes del 12 i 13%. O sigui: com els Rasos de Peguera o una mica més dur.
L'etapa ha estat una decepció. L'hem seguida des de la pancarta de 2 km a meta, en una tele d'uns anglesos (?). Victòria per al belga Vanendert, el mallot groc continua sent per a Voeckler i els favorits que continuen especulant i esperant a no sé què.
La caravana publicitària no ha decepcionat. He recollit 2 gorres, 3 bosses de caramels i altres coses que no sé ni què són i van de cap a les escombraries. Ho he aconseguit enmig d'una multitud completament embogida al veure que des dels cotxes llançaven algun objecte gratis. Es desconeix el nombre de ferits a l'intentar agafar un clauer.