L'acabadora

La Sardenya dels anys 50. La vida al camp. La mort al poble. On acaba la pietat i comença el delicte. No cal saber gaire res més de la novel.la. Simplement llegir-la i deixar-se portar. Que ningú s'esperi una comèdia lleugera o una novel.la rosa ensucrada. Res d'això. Aquí podeu llegir el primer capítol en pdf.
L'acabadora ha guanyat els premis Mondello i Campiello, uns dels més importants a Itàlia. Juntament amb el Premi Strega.
Maria Listru i Bonaria Urrai m'han fet passar molt bones estones de lectura.
Michela Murgia: 39 anys, catòlica, independentista sarda. Diu  jo era rica abans de tenir diners. Una sentència que diu molt de l'autora i de la mentalitat sarda. Recomanable entrevista a La Vanguardia.

Havien passat quatre anys des de l'afer de la partió de Pran'e boe, i Nícola Bastíu no podia entendre com el seu pare havia pogut deixar-ho córrer sense fer res. A la banda sud del tros, el de la part de les oliveres, podava la bardissa a cops furiosos de podadora, girant els ulls de tant en tant en direcció contrària, per sobre el mur de pedra seca, on Manuela Porresu feia dies que esperava sota la pèrgola de casa seva el moment adequat per recollir els fruits del camp, que s'havia ampliat quasi dos-cents metres precisament gràcies a la demarcació de límit desplaçada al terreny dels Bastíu.