L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra

Un títol estrafolari, quatre-centes pàgines trepitants i una història delirant. Ironia de principi a fi. M'ha regalat un grapat de somriures. I això de trobar novel.les divertides és certament difícil. L'autor és el suec Jonas Jonasson i L'avi de 100 anys que es va escapar per la fintestra l'ha publicat Edicions de La Campana. El gran èxit del darrer Sant Jordi.
L’Allan és un home centenari que ha voltat per tot el món, però el seu esperit aventurer no s’ha apagat i el dia que compleix 100 anys decideix escapar-se de la residència on viu. Amb aquest punt de partida, Jonasson desembolica una història on cada anècdota supera l'anterior en extravagància.
Pels qui penseu que això de llegir és de covards, la pel.lícula ja està en marxa.

La Preciositat es va posar l'impermeable, la caputxa i els guants de goma i va obrir la mànega per esbandir el cos del paio que la Sonja acabava d'aixafar. Abans, però, li va agafar amb molt de compte el revòlver que tenia a la mà dreta, el va deixar al porxo apuntant cap a un avet molt gran que hi havia quatre metres més enllà (aquestes andròmines es disparen quan menys t'ho esperes) i després ja no hi va pensar més.