Liquidació final

A l'anterior llibre de la sèrie, Amb l'aigua fins al coll, a conseqüència de les retallades i la situació econòmica, un desconegut culpa als banquers de tot en general i en comença a pelar uns quants. A Liquidació final, els grecs rics se les empesquen per no pagar impostos mentre els grecs empobrits per la crisi només poden indignar-se per l’escandalós frau fiscal. L'assassí passa comptes amb els qui evadeixen impostos i els passa per l'adreçador. Molt actual, tot plegat.
Liquidació final és també un manual per evitar els monumentals embussos de trànsit d'Atenes. Apareixen centenars de noms de carrers i places acabats en itis i òpulos i totes les dreceres per arribar més ràpidament d'un lloc a un altre.
M'estreno amb Màrkaris. Una mena de Camilleri a la grega. No serà l'última aventura de l'inspector Kostas Kharitos que llegeixo.

El cotxe patrulla ens deixa un altre cop a la cruïlla amb Skaramangà i des d'allà continuem tots sols. Ens domina una eufòria generalitzada, perquè no hi ha trànsit i de seguida arribarem al centre. Un cop allí, tocarem fusta per no ensopegar amb cap embús fins a Psikhikó. L'eufòria ens dura tres quilòmetres, perquè, a l'altura de l'estació d'autobusos interurbans de Kifisós, l'avinguda dels Atenesos és tallada.