Les revenants

Els francesos saben fer sèries de televisió? Tenint de referència Helena, quina canya i De què vas? és gairebé impossible pensar que sí. Doncs, ens equivoquem. Les revenants és excepcional, produit de qualité, canela fina.
La traducció de revenants seria els retornats o els ressuscitats. D'un dia per l'altre, persones que fa temps que van morir tornen com si res al món real. Tenen el mateix aspecte que el dia que van perdre la vida i ningú no diria pas que són morts.
Els retornats mengen molt, no dormen, no recorden gaire res, el nivell de l'aigua del llac del costat del poble (Annecy?) baixa sense explicació. El comportament dels ressuscitats, tot i el xoc mental que els deu resultar, és raonablement normal. Molt intrigant tot plegat.
Les revenants es podria definir com un drama que ens parla sobre la mort i la pèrdua. No penseu en zombies que mengen cervells. Poc a veure amb The Walking Dead. A mi em recorda més a Twin Peaks. Bona. Molt bona. 8 capítols de la primera temporada. Si teniu tendències addictives a les sèries us empassareu la primera temporada d'aquesta d'un sol glop.