Córrer per la muntanya

De sempre, el nostre ha estat un país de muntanya. L'excursionisme compta amb una llarga història al nostre país. Últimament, aquesta afició ha pres un nou impuls i no paren de néixer i consolidar-se noves associacions, clubs esportius, activitats, participants i competicions. La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) està més activa que mai.
El proper 11 de maig se celebrarà la V Marató de Muntanya de Berga que serà la primera prova de la Copa del Món de Curses de Muntanya. El recorregut compta amb un desnivell acomulat de 2.960m, començant a Berga, a gairebé 700 m, i arribant al punt més alt Gallina Pelada (2.327 m) i Refugi d’Ensija (2.200 m). 42'195 km que només poden completar aquells realment preparats. Una prova d'aquesta envergadura no s'organitza amb dos dies i l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà ja fa temps que hi està posant temps i esforços. La cursa és la primera i la més dura de les 6 puntuables per la Copa del Món (Buff Skyrunners World Series). El 2007 Catalunya es va imposar en la classificació equips i Kilian Jornet es va proclamar campió del món individual.
L'any passat l'última prova de la Copa del Món va ser la cursa de Zegama-Aizkorri. El programa de TV3 Temps d'aventura en va fer un bon reportatge. Aquest 2008, la cursa de Zegama l'han passada al 25 de maig i no puntua per la Copa del Món.

Pels que anem a donar el vol de tant en tant per la muntanya és un plaer veure com es mouen aquests súperatletes.