Nàpols i les escombraries

Aquests últims dies he anat seguint per Internet la notícia de l'acumulació d'escombraries a Nàpols i altres indrets de la Campània. Tones i tones de brutícia s'han anat acumulant a la tercera ciutat d'Itàlia - darrere de Roma i Milà -, hi ha hagut cremes incontrolades per part dels mateixos ciutadans, comerços tancats, suspensió de classes en alguns centres d'ensenyament, etc. Els abocadors de l'àrea de Nàpols són plens i l'obertura d'una incineradora, prevista pel 2007, no s'ha fet. La situació és greu i l'exèrcit ha hagut de sortir al carrer per conservar la calma. Sembla que, finalment, 500 tones de deixalles s'han desplaçat fins a Càller, la capital de l'illa de Sardenya, i es comença a desencallar la situació.
L'origen de tot el problema jo tampoc no el veig clar. Sovint es diu que la Camorra hi té a veure i aquí acaben totes les explicacions. No sé qui hi té responsabilitats. Sé que estan poc clares.
Evidentmet que cal solucionar amb urgència el tema de la brossa a la Campània però també s'ha de mirar a llarg termini, la sostenibilitat del sistema de la gestió dels residus.
Potser sóc jo que he estat una mica desconnectat però em sorprèn el poc seguiment en els mitjans "d'aquí". Perquè avui ha estat a Nàpols i demà ens pot tocar ben a la vora.