Cronenberg

L'actor i director canadenc David Cronenberg és un dels més interessants cineastes d'avui en dia. Fa uns quants anys vaig anar al cine a veure Crash (1996) i recordo que en vaig sortir força escandalitzat. De fet, encara la recordo i la vaig veure fa 12 anys! eXistenZ (1999) em va agradar com a una joguina de la ciència ficció. Però sobretot les dues últimes m'han acabat de convèncer. Una historia de violencia (2005) és una gran pel.lícula, personatges ben construïts, bona narració, interessant argument. I Promesas del este (2007) no es queda gaire enrere. En les dues, el protagonista és un enorme Viggo Mortensen. Són pel.lícules que no escatimen la duresa de les escenes, la càmera no es desvia cap a un racó mentre se senten els crits. I d'una durada raonable. No cal que durin 3 hores per ser bones pel.lícules!
A Promesas del este, la guapíssima Naomi Watts acompanya a Mortensen. Per cert, Watts serà Vittoria Vetra al costat de Tom Hanks (Robert Langdon) en l'adaptació cinematogràfica que dirigirà Ron Howard de Angels & Demons, el bestseller de Dan Brown. El llibre em va agradar. I una setmana després revivia els escenaris a Roma i el Vaticà. A veure si no espatllen massa la història convertint-la en pel.lícula.

2 comentari/s:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, el sr. Cronenberg és un dels pocs directors d'avui dia que et fan anar al cinema només pel seu nom. Tant Una historia de violencia com Promesas del este són dues lliçons de cinema amb majuscules. Però, tot hi que m'agraden molt, jo trobo a faltar una mica el Cronenberg més experimental, obres de l'estil de Scanners o Cromosoma 3, o la magnifica Videodrome, són de referència obligada per a qüalsevol amant de la ciència ficció.
Això si, si aquest gir cap al cinema més "comercial" (crec que és comercial respecte a la resta de la seva filmografia)ha de continuar donant aquests fruits...que segueixi la festa!!!

Àngel.

Anònim ha dit...

Recordo que Inseparables hem va impresionar bastant en aquells temps.