Twin Peaks

Diane, són les 16.29 pm i sento la fresca d’aquesta tarda d’hivern. El sol anuncia que aviat serà capvespre. Diane, et vull explicar que Twin Peaks és una sèrie de televisió creada per David Lynch i Mark Frost. La sèrie transcorre en el poble fictici de Twin Peaks al nord-oest de Washington. Es va emetre entre el 1990 i 1991 i tingué 30 episodis al llarg de dues temporades. A l’estat espanyol es va emetre a Telecinco, amb una gran campanya publicitària i un gran èxit d’audiència. Aprofitant l’impuls de l’onada, el 1992, Lynch va dirigir la pel·lícula Twin Peaks, fire walk with me.

De fet, no recordo haver vist la sèrie quan la feien a Telecinco. Sí que recordo vagament allò de “¿Quién mató a Laura Palmer?” o coses així. Així doncs, per què em miro Twin Peaks 17 anys després? Doncs perquè Twin Peaks és una de les millors sèries que s’han fet mai, el referent de les bones sèries que es fan avui en dia, la primera gran sèrie moderna. Imprescindible. Abans de Twin Peaks les sèries eren un passatemps frívol, un entreteniment sense qualitat per a les nits buides de contingut (moltes ho continuen sent actualment) Llavors va arribar en David Lynch (autor també de Blue Velvet o Mulholland Drive) per posar-ho tot potes enlaire i demostrar que es podia fer una obra d’art per a la televisió.

Els personatges són riquíssims, plens de matisos i enigmàtics. A cada capítol tens ganes de saber més coses d’ells i de la sèrie. La informació que ens dóna la sèrie es dosifica i va guanyant interès. Destaquen l’agent especial Dale Cooper (Kyle MacLachlan), el pilar de la sèrie, i personalment, m’ha enamorat la guapíssima i seductora Audrey Horne (Sherilyn Fenn). Però també el xèrif Truman, l’ajudant Andy, Ben Horne, Leland Palmer i tants altres. Els tocs delirants i surrealistes marca de la casa, propis de Lynch, no hi falten i no deixen indiferent.

Passo per la meitat dels capítols però en tinc prou per entendre perquè Twin Peaks va triomfar entre el públic i la crítica i perquè va ser tot un fenomen social.

Diane, espero que ara puguis comprendre una mica més la màgia i l’encant d’aquest poble de muntanya i els seus habitants. Hora d’inici de la gravació 16.29, hora final: 16.38