A te

Jovanotti és el nom artístic de Lorenzo Cherubini (1966), tercer de quatre germans d'una família toscana traslladada a Roma. És el cantant italià més versàtil, soprenent, inquiet i indefinible musicalment. Ha experimentat amb estils musicals molt diferents. Em va arribar per primer cop la seva música a mitjans dels 90, amb Penso positivo, un rap alegre i enèrgic. Els seus discos han anat passant per diversos estils amb temes com Piove, L'ombelico del mondo, Bella, Tanto, Mi fido di te, Fango, etc. Ha col.laborat amb U2, Pavarotti, Ben Harper, Jorge Drexler, Pau Donés o Quimi Portet. Actualment, viu a Cortona, lloc d'origen de la seva família.
A te és el segon single de l'últim disc Safari, íntim i relaxat, aparegut el gener. La cançó fa hores que em volta pel cap. És d'aquelles que te les escoltes una vegada i una altra. I una altra. I quan acaba la tornes a posar al començament. I quan la deixes d'escoltar continues cantant aquella melodia interiorment. Després he sabut que la cançó està dedicada al seu germà Umberto, mort en accident aeri l'octubre de 2007, quan pilotava un monomotor.

A te che sei
Semplicemente sei
Compagna dei giorni miei
Sostanza dei sogni miei

1 comentari/s:

Anònim ha dit...

Molt bo, sí senyor.
Recordo la primera vegada que el vaig veure i escoltar. Va ser en aquest videoclip, quan l' MTV encara era un canal que valia la pena:
http://www.youtube.com/watch?v=Jg-DCIhnl8s