La mala dona

Principis de segle XX. Barcelona. Fa un temps que hi van desapareixent infants, fills de prostitutes, que no gosen denunciar els segrestos a la policia. El rumor popular, però, es va fent més i més fort fins que un inspector, Moisès Corvo, comença a interessar-se pel cas. Corvo és un inspector de personalitat obscura, amb deixos de Lestrade, Montale o Montalbano. Fins i tot de Harry el Brut.
Marc Pastor és l'autor d'aquesta novel.la negra, guanyadora del primer premi Crims de Tinta. Pastor és diplomat en Criminologia i Política Criminal i treballa a la policia científica dels Mossos d'Esquadra.
La novel.la és basada en fets reals. A final de febrer de 1912 va ser detinguda a Barcelona Enriqueta Martí Ripollès, acusada del segrest i assassinat d’un nombre indeterminat de criatures. Enriqueta Martí era una autèntica mala dona. Prostituta, alcavota, estafadora, lladre, pidolaire, segrestadora i assassina, va rebre el nom popular de “la vampira del carrer Ponent”. Va ser provat que utilitzava sang, greix, ossos i vísceres dels infants per elaborar ungüents i cataplasmes que venia a gent rica com a medecines i productes de bellesa.
És una història molt morbosa. Enganxa. Molt recomanable pels amants de la novel.la negra i la novel.la històrica.

1 comentari/s:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la teva ressenya. La veritat és que Corvo té molt d'Eastwood. En un principi volia fer-lo més aviat com els seus personatges de vaquer amb Leone, però és evident que en ser policia, té a Harry Callahan com a cosí més proper!