Gran Balcó Nord

Chamonix es un nom mític dins del món de la muntanya, situat al cor dels Alps ha estat des de sempre una cita obligada per als escaladors, esquiadors i alpinistes, però també per els excursionistes que volen gaudir dels paisatges meravellosos d’aquesta zona. Si vols caminar, no t'ho acabes. Llacs d’alta muntanya, enormes glaceres, gorgues, boscos d’avets, faig... però sobre tot podrem contemplar la bellesa espectacular dels seus cims, a Chamonix miris on miris la natura et mostra la seva força.
A part de veure i seguir la cursa Ultra Trail del Montblanc, a Chamonix (1.035 m) també vam tenir temps de visitar altres llocs. Una exursioneta perfecta per un matí és la del Gran Balcó Nord.
Agafem el primer telefèric fins al Plan de l'Aiguille (2.308 m) on prenem un funicular per pujar al millor mirador d'Europa: l'Agulla de Midi (3.842 m). El paisatge es senzillament impressionant. Et deixa amb la boca oberta. Tens el Montblanc (4.808 m), la muntanya més alta d'Europa occidental, plantat just al davant. M'hi hauria estat hores mirant-lo.
Amb el telèferic ens situem altra vegada al Plan de l'Aiguille i comencem a caminar per un sender que recorre tota la falda del massís del Montblanc, a uns 2.000 m, de forma contínua, suau i sostinguda. Només a la part final hi ha una forta pujada. Durant els 6 o 8 km gaudeixes de la vista de tota la vall de Chamonix, les Agulles Roges i el Brevent davant nostra, a l'altra banda de la vall.
El camí arriba a La Mer de Glace, una gran llengua de gel que ocupa tota una vall. D'un any per l'altre, aquesta glacera va retrocedint i l'altura del gel va baixant. Així i tot, la vista és espectacular, amb Les Grandes Jourasses (4.208 m) al fons. Baixem per un pendent pronunciat cap a l'Hotel de Montenvers (1.913 m) on està ple de turistes que hi arriben en tren. L'excursió és molt recomanable ja que és de baixa dificultat i amb un matí veus el més destacat de la vall de Chamonix.

1 comentari/s:

Balma ha dit...

Per setmana santa de l'any passat, jo també vaig passar pel Gran Balcó Nord...i si, a hores d'ara, si no se'm haguessin endut, encara seria allà. És preciós!