Living l'Havana

Barelona. Gran Via entre Balmes i Rambla Catalunya. Llibreria Altaïr, nascuda el 1979, la lllibreria europea més gran especialitzada en viatges. El que no trobis allà no ho trobes enlloc. Hi ha mapes, guies, espai cultural, taules, butaques... s'hi ha d'anar amb calma. Em vaig aturar davant la gran tria sobre Cuba i em vaig firar.
Living L’Havana (Columna edicions) és un breu relat escrit en primera persona sobre un suposat viatge que va fer Ferran Torrent a Cuba. La narració comença quan entra a l'avió i acaba la primera nit a l'Havana. A l'avió, coneix Tano i Vicent T, dos visitants habituals de Cuba, que li expliquen què trobarà a l'illa caribenya: el món de la prostitució, el tabac, la gastronomia, el comunisme...
Living l'Havana és un relat llarg, una novel.la curta, un fragment d'un viatge. No té una trama concreta, és pur detall del que el protagonista es trobarà a Cuba. Parla de l'arròs, del tabac, dels taxistes, del Nacional, de l'Havana Libre... Si has de visitar o has visitat aquest país, és un molt bon llibre per informar-te abans o comparar amb el que has vist.
Descobreixes la manera de viure dels cubans, com intenten guanyar diners de forma extraoficial, l'extès mercat de la prostitució, on s'ha de comprar i on s'ha de menjar, quins mitjans de transport s'han d'agafar... També és una espècie d'anecdotari del viatge, amb els tocs d'humor d'en Torrent, que t'arrenquen el somriure unes quantes vegades.
Doncs això, un relat àgil que ve de gust llegir. Sobretot, si t'agrada viatjar.