La millor cançó dels Beatles

Si parlem de música, indubtablement, el millor grup de la història és el quartet de Liverpool. Uns genis inigualables. Punt.
Però quina és la seva millor cançó? Com que no hi ha uns criteris objectius per determinar-ho, suposo que cadascú té la seva. O les seves.
Avui, aquí i ara faig l'exercici absurd de fer llista. Quan la rellegeixi segur que en voldré canviar alguna.

Si estàs tou, Something, obra mestra de Harrison amb un baix exquisit, i And I love her, senzilla i tendra.
Si ets lluny, In my life. Nostàlgica.
En moments de bogeria i èxtasi, A day in life. Com m'agrada la pujada delirant. També Strawberry fields forever, amb una intro memorable, i I am the walrus. Jo sóc l'Home Ou, ells són els Homes Ou, jo sóc la Morsa!
Amb tota serenitat, Here, there and everywhere, brillant canvi de to, i Blackbird.
Optimisme directe a la vena amb Here comes the sun. Arriba la primavera, it's all right, les cares somriuen, els ocellets canten.
En la tristesa, While my guitar gently weeps o el desconsol d'una guitarra.
L'eternitat dels himnes amb Yesterday, Let it be i Hey Jude. Pels segles dels segles.
I ja per acabar, The long and winding road. McCartney, solemne al piano. Don't leave me waiting here, lead me to your door.

Ep! Reconeixereu un perfecte ignorant musical si la primera cançó dels Beatles que us anomena és Yellow Submarine. I si és dels que canta All my loviu a l'estil Manolos que el tanquin directament a la presó.
Quan toquen els Beatles a Barcelona? Hi hem d'anar.

7 comentari/s:

Anònim ha dit...

Buàaaaaaa!! Llàgrima viva, Xavi, llàgrima viva recordant les cançons, ara que no tinc l'aipot al costat!!

Només un petit "però": en la teva llista no hi ha "Across the universe"? Bé, jo hi afegiria aquesta i "Ticket to ride", "You've got to hide your love away", "Help!", Lucy in the...", "We can work it out"... HÒSTIA, és que moltes!!! "Tomorrow never knows", "I wanna hold your hand"... és un no parar! Gràcies per aquesta entrada, Xavi, era del tot necessària!

P.D. Podries posar un enllaç a l'encertada entrada que vas fer de la banda sonora de "I am sam", com a informació adjunta/complementària.

Anònim ha dit...

Per mi, "Come together" !!

Com ho fan allò del principi: sssxxxuuuppppp... amb la veu??

Xavi ha dit...

Marcel, crec que no vaig parlar directament de I am sam. Parlava de l'àlbum Love. http://aixiitot.blogspot.com/2008/09/love.html
El títol del post era La millor cançó... i ja es veu que és impossible limitar-ho en número.
Amb això d'I am Sam entraríem en el tema de les versions dels Beatles. N'hi ha infinites. Moltes són horribles però algunes potser superen l'original. Donaria per un altre post.
Per cert, una vegada no sé quan i no sé on vaig veure a la tele el Jofre Bardagí (em cau fatal però és un gran músic) interpretant de meravella Here, there and everywhere. Ell sol al piano. Pelat. On era? Es pot trobar?

Xavi ha dit...

Ja ho tinc. És que a l'Internet es troba tot.
http://us.geocities.com/caglaucs/colaboracions.htm
Vaig veure el Bardagí al programa de l'Àngelcasasxou "Temps era temps". D'aquell programa en va sortir un disc el 2001. Al disc, el Jofre hi apareix cantant "A Margalida" però "Here, there and everywhere" no va ser enregistrada.

Anònim ha dit...

Uf els Beatles! Els continuaré tenint en un altar fins el dia que se m’acudeixi de traduir les seves lletres. Prefereixo continuar visquent amb la ignorància.

Com que titules una cançó i ens en dius un grapat, jo faré el mateix. I am the Walrus, Yesterday, Lucy in the sky with diamonds, Back the USSR, Penny Lane, Strawberry fields, Ticket to ride, Eleanor Rigby, Hey Jude!, Helter Skelter, Sgt. Pepper's lonely hearts club band, Let it be, All you need is love i The ballad of John and Yoko (ideal per alguna pel·lícula del Tarantino).

Per posar a la canalla el dia de la seva primera classe d'anglès Hella, Goodbye.

Un altra característica dels ignorants és quan diuen que la que més els agrada dels Beatles és Imagine. Si diuen Twist and shout encara se'ls pot mig perdonar.

Anònim ha dit...

"Oh darling", "Magical mystery tour", "I am the walrus", "Girl"... no pararia mai!!
Destacaria, a més de totes les que han sortit, els genials jocs de veus de "Because" o de "Nowhere man"!

Xavi ha dit...

En l'Enderrok núm 177 del juliol de 2010, els "50 catalans més beatlemaníacs" escullen les millors cançons dels Beatles. http://ves.cat/ac8q
Top 10:
1- Strawberry Fields Forever
2- Eleonor Rigby
3- Let it be
4- While my guitar genlty weeps
5- Something
6- Here comes the sun
7- A day in the life
8- I am the walrus
9- Yesterday
10- Blackbird