El Mentalista

El Mentalista és una sèrie molt ben considerada per la crítica i per l'audiència. Ambientada en el món del crim, Patrick Jane (Simon Baker) és un consultor independent de la policia de Califòrnia. En el passat es feia passar per mèdium psíquic per guanyar-se la vida cosa que fa que la seva reputació trontolli. Era d'aquells suposats mentalistes que corren pels platons de televisió doblant culleres i endevinant dates de naixement. La seva eficàcia resolent crims és espectacular. Patrick Jane utilitza els seus dots d'observació, trucs i enganys per resoldre els casos. D'altra banda, també utilitza trucs per quedar-se amb el personal. És un "jetes". Les seves actuacions teatrals i la manca d'escrúpols treuen de polleguera la seva superior Teresa Lisbon (Robin Tunney), la Veronica Donovan de Prison Break.
A més d'anar resolent crims a cada capítol, al llarg de la trama Patrick Jane haurà de resoldre el cas més difícil de la seva vida: trobar qui va assessinar la seva dona i filla.
El Mentalista. Una sèrie que baixa bé. La temàtica (policies, crims, investigacions) no és gaire original però sí que ho és la manera com ho narren.