12a Ruta de les colònies

La 12ª edició de la caminada-pedalada Ruta de les colònies, celebrada el diumenge 24 de maig, va aplegar uns 900 participants entre bicicletes i caminants. Des de Berga fins a l'Ametlla de Merola (31 km) passant per les diverses colònies que hi ha al riu Llobregat. També hi ha l'opció de retallar alguns quilòmetres sortint des de Gironella. L'esdeveniment és organitzat pel Consorci Parc Fluvial del Llobregat, que treballa per fomentar el desenvolupament econòmic i turístic del territori de les colònies tèxtils del Llobregat i preservar-ne el seu patrimoni natural, històric i cultural.
La sortida, davant de l'IES Guillem de Berguedà, des de les 7:30 a les 8:30. Avall cap a Pedret i el camí dels túnels fins a Cal Rosal. La Plana, l'Ametlla de Casserres i esmorzar a la Font del Balç. A partir de Gironella ja era territori desconegut per a mi. Així i tot, el camí no presenta grans dificultats i, havent superat alguns petits problemes amb el marcatge del recorregut, arribava molt d'hora a l'Ametlla de Merola. La prova és totalment popular, amb gent de totes les edats.
Només començar, baixant amb la bici cap a Pedret, anava avançant caminants a una velocitat prudent. Hi havia un grupet que portaven dos gossots, deslligats evidentment. Doncs encara no sé com n'he tingut un entre les rodes i cap a terra. Resultat: forta contusió amb ferida al genoll i meluc. N'estic molt fart dels gossos. Molt.

2 comentari/s:

Bobby ha dit...

Bub, bub!!

Xavi ha dit...

Vas ser tu, eh Bobby? Ja t'arreplegaré!