IV Cursa Pedraforca-Saldes

Aquesta IV Cursa Pedraforca-Saldes no la vaig córrer. La vaig viure des d'altres punts de vista. La prova es va disputar el diumenge 28 de juny de 2009, amb sortida i arribada a la plaça de Saldes. Organitzada per l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, la cursa va comptar amb uns 300 participants.
El recorregut de la prova, puntuable per la Copa Catalana de Curses d'Alta Muntanya, sortia de Saldes per passar pel refugi Lluís Estasen, pujant pel Coll del Verdet fins arribar al punt més alt, el Pollegó (2.498 metres). A partir d´aquest punt, en el quilòmetre 7 del recorregut, s'iniciava la baixada per la tartera fins arribar de nou a la població de Saldes. En total poc més de 13 quilòmetres però havent de superar molt desnivell.
La cursa la va guanyar Pere Aurell (Diedre) amb un temps d'1:42:04. El primer corredor berguedà va ser Pau Bartoló (1:51:36), en dotzena posició. En categoria femenina es va imposar l'avinyonenca Lourdes Aymerich (2:16:55).
Penso que qualsevol corredor (bici, asfalt, muntanya...) hauria d'haver provat, alguna vegada, tots els papers en una cursa. No tot és córrer i competir. També s'aprenen coses "fent" de públic i moltes més col.laborant en l'organització. Moltes actituds poc respectuoses i destructives segur que s'evitarien. No és que passés res en especial (lu de sempre...) però ho tenia al pap i ho volia deixar dit.