The Lion King

The Lion King és el musical basat en la pel.lícula de Disney del mateix nom, de 1994, amb música l'Elton John i lletres de Tim Rice. El musical es va estrenar el 1997 a Minnesota i, degut al gran èxit, ràpidament es va representar a Broadway. L'espectacle va debutar l'octubre de 1999 al Lyceum Theatre i encara està en cartell. Complirà 10 anys. Si no han canviat els plans, el 2010 està previst estrenar-la a Teatro Lope de Vega, a Madrid.
Els 3 musicals clàssics de Londres són The Phantom of the Opera, Les Miserables i Cats. Les 3 es van començar a representar a principis-mitjans dels 80 i acumulen desenes de milers de representacions. Cats fa alguns anys que es va deixar de representar però els altres dos encara estan en cartell. The Lion King no té tants anys a l'esquena (només 10!) però té la qualitat suficient per convertir-se en un altre clàssic.
La funció era el dijous 23 a les 19:30 al Lyceum Theatre, al West End londinenc, al costat de Covent Garden. Moltíssima gent. Molts asiàtics i molts nens. I un públic entregat des del primer moment.
Un dels principals atractius d'aquest musical és que no cal ser un expert en anglès per seguir la història ja que més o menys tothom ha vist la pel.lícula i/o sap de què va l'argument.
Els conegudíssims temes, acompanyats per cors africans, posen els pèls de punta. El principi i el final, amb The Circle of Life, és simplement magistral.
Els escenaris són brillants, una il.luminació perfecta i un vestuari meravellós inspirat en tribus africanes amb màscaras i llances. No són les disfresses cutres de carnestoltes amb un mono i un gorro amb el cap de l'animal. De fet, tot l'espectacle té un toc africà (colors, vestuari, música, actors i actrius negres...)
Algunes entrades valen un pastón però hi ha alternatives per no pagar tant (comprar el mateix dia a Lecester Square, anar al galliner, descomptes web, etc) Així i tot, no em penediré mai d'haver invertit els calers per veure les gairebé 3 hores d'aquesta gran obra. El que molts s'atreveixen a anomenar el millor musical de la història.