PS22 Chorus

Que guapo! Cada cop que miro un vídeo de PS22 Chorus no puc evitar somriure i pensar en la meravellositat de la música.
El PS22 Chorus es va formar l'any 2000. És un grup sempre canviant d'estudiants de 5è grau d'una escola pública a Staten Island, Nova York. Tenen entre 10 i 12 anys i es renoven anualment. No és una escola especialitzada en arts o música, és una escola de primària normal.
En principi són la típica coral que exiteix a moltes escoles del món, però tenen un tret diferencial que els ha convertit en un fenomen social: Gregg Breinberg, el seu professor de música. Mr.B, com l'anomenen els alumnes, va deixar de banda el programa musical educatiu de sempre i va apostar per temes més moderns i de l'agrat dels alumnes. Canten Tori Amos, Madonna, Coldplay, Lady Gaga o Björk. Gairebé sempre a dues veus i acompanyats a la guitarra o al piano pel mateix professor. La resposta no podia ser més positiva.
La coral ha anat guanyant molts seguidors gràcies a Internet. Els seus vídeos s'han vist més de 12.000.000 de vegades. Si fossim 10 anys enrere no els coneixeria ningú.
Canten amb passió, desperten tendresa i irradien emoció. Posen la pell de gallina al més insensible.
La seva versió més coneguda deu ser Viva la vida (gairebé s'ha vist 1 milió de vegades). Boníssima. No em canso d'escoltar-la. És millor que l'original. Però us deixo aquesta altra gran cançó de Keane:


2 comentari/s:

Marcel ha dit...

Interessant! Per un costat està molt bé i, per l'altre, egositament, és una merda, perquè jo volia fer una mena de grup així a Berga, a mig camí entre el gòspel i un macrogrup amb una banda mínima d'instrumentació i cantar coses més modernes... però espero poder-ho fer. Ara a veure si em poso les piles amb un projecte de grup de hip-hop eclesiàstic...

Sergi Fernandez ha dit...

Xavi, em sorprens!!!

És genial. És flipant i això que està filmat amb el cul.

Gràcies per un vídeo així que ajuda a començar el dia amb ànims (després de fer cua per entrar a Barcelona).