Carlit

La muntanya més alta dels Pirineus Orientals és el Carlit (2.921 m), una mica per sobre del Puigmal. L'entorn és una de les zones lacustres més importants de tota la serralada. El llac de les Bulloses és fomat per la retenció de les aigues que fa la presa que hi ha al costat del refugi. Va ser inaugurada el 1911 per fer electricitat. Entre el llac i el cim, hi ha una bona colla d'estanys naturals que ofereixen la possibilitat de fer un circuit agradable i fàcil des de la presa.
A la presa de les Bulloses hi arriba una carretera asfaltada (des de la Llacuna, abans dels Angles) però, a l'estiu, només hi pots accedir amb vehicle propi entre 7 de la tarda i 7 del matí. La resta d'hores, estàs obligat a agafar uns autobusos que surten regularment cada 10-15 minuts. 5 euros.
Dilluns 19 de juliol. Ens vam posar a caminar molt tard i, inicialment tenia la intenció de donar la volta als llacs i para de comptar. Però el Carlit era massa a prop i el dia era massa esplèndid. L'aproximació des de les Bulloses fins als peus de la muntanya és llarga i lenta. A l'últim quilòmetre és quan guanyes molt desnivell (uns 500 metres). L'ascenció és relativament senzilla, amb algun tram una mica tècnic de grimpada. Ja el puc treure de la llista de "cims per fer".
Per cert, no tinc clar si el Carlit pertany a l'Alta Cerdanya o al Capcir. Trobo informacions confuses. Algú ho pot aclarir definitivament?
Si us voleu informar més bé sobre l'excursió, feu una visita a Engarrista. El Marc ho explica molt millor que jo.