Festa Major de Vilafranca

30 d'agost. Sant Fèlix. Vilafranca del Penedès. Una de les festes majors més singulars del país. El que sempre surt a la TV3 són els castells que fan les quatre colles grans a la Plaça de la Vila però la Festa Major vilafranquina és molt més que castells. Cercavila, processó, concerts i folklore omplen places i carrers de gent que viu intensament la festa.
La diada castellera va començar a les 12:30 h. Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls munten castells en 4 rondes (3 construccions i 1 pilar de tancament). Va ser un gran dia per als Verds, que fins i tot van atrevir-se amb el 3 de 10, en 3a ronda. Estar-se les 5 hores dret a la Plaça de la Vila per Sant Fèlix fa que fins i tot els berguedans, patumaires i ignorants en el tema castells sembla que hi entenguin una mica.



Després de dinar (a quarts de 7 de la tarda), hi ha l'opció del concert de banda o sardanes. O simplement descansar perquè a quarts de 8 comença la processó de Sant Fèlix. Tota la comitiva (Drac, Gegants, Balls, Àliga, Moixiganga...) precedeix la imatge del sant pels carrers de Vilafranca. El recorregut comença i acaba a l'església de Santa Maria. Gràcies a l'hospitalitat de l'Eloi Miralles, que ens va obrir les portes de casa seva, vam poder gaudir d'una vista privilegiada del pas de la comitiva per la Plaça de la Constitució. Pels volts de les 11 hi ha l'espectacular entrada del sant, moment intens i fugaç amb focs artificials, pilars humans, gralles i bullici de gent. Seguidament, una multitud empeny cap a l'interior de l'església per cantar els goigs.



1 comentari/s:

Parce ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=54ZcgTDTato