Volta en bici a Lanzarote

Combinació d'esport i turisme. Uns 250 km en bicicleta de muntanya voltant les illes de Lanzarote i la Graciosa en 5 etapes. No cal ser un crack en matemàtiques per veure que això dóna uns 50 km per etapa. Teníem temps per endavant i tant era invertir-hi 4 o 10 dies. Vam parar un parell de dies a Famara per fer unes pràctiques de surf i ho vam allargar uns dies més al final. Vam anar al nostre aire, amb tot a sobre i parant cada dia on ens venia de gust. La nostra ruta:

Etapa 1: Puerto del Carmen - Arrieta
Etapa 2: Arrieta - La Graciosa
Etapa 3: La Graciosa - Famara
Etapa 4: Famara - Playa Blanca
Etapa 5: Playa Blanca - Puerto del Carmen



Els atractius més grans de la volta són la petita illa de la Graciosa (especialment Pedro Barba i la preciosa, enorme i solitària Playa de las Conchas), la zona volcànica del Parc del Timanfaya, la població surfera de Famara i la Playa de Papagayo, al sud. La costa oriental, de Playa Quemada a Costa Teguise i Playa Blanca al sud són un circ per a guiris. Em vaig quedar amb les ganes de conèixer millor la Geria, la zona de les vinyes.



Val la pena? Suposo que, en conjunt, sí. Hi ha zones espectaculars per fer en BTT però no vaig gaudir de la totalitat dels quilòmetres: molts camins impossibles de pedalar-los dalt de la bici, carretera d'asfalt i trams com els Ajaches que s'han de fer per acabar de donar la volta però tenen poc atractiu.

Recomanacions i observacions:
- S'han de portar els tracks en GPS. Hi ha trams que no estan massa ben senyalitzats.
- Atenció a l'etapa que travessa els Ajaches (entre Playa de Papagayo i Playa Quemada). És curta però complicada pel terreny, la calor i les constants pendents.
- No hi ha ni un arbre ni un riu o rierol. Plou poquíssim. Aigua a dojo als bidons.
- És normal que bufi vent. Creueu els dits perquè no sigui massa fort.
- Es pot dormir en apartaments molt ben equipats i a preus molt assequibles (10 €/nit)
- Hi ha poquíssimes botigues de bicis. A la capital Arrecife i poc més.
- Imprescindible quedar-se un dia a la Graciosa. Magnífica illa sense asfalt de poc més de 500 habitants i només 29 km2.
- L'aeroport de Lanzarote no està preparat per rebre turisme en bicicleta. Empaquetar la pròpia bicicleta ens va portar força problemes.
- Aquestes rutes de dies (tant en bici com caminant) penso que el millor és fer-les en grups de 3 o 4 persones.

Més informació a: