Sunset Park

La nova novel.la de Paul Auster. Abans només havia llegit Invisible i Viatges per l'Scriptorium. Sunset Park és el millor dels tres. Me'n falten uns quants si vull llegir tot el què ha escrit aquest home.
A Sunset Park, Auster ens narra la vida d'un grup de personatges amb vides que es creuen a la ciutat de Nova York, la seva ciutat literària per excel.lència. En Miles Heller va abandonar fa uns anys la casa del seu pare i la seva madrastra, sense donar cap explicació. A punt d'arribar als trenta-anys està vivint a Miami i s'enamora de la Pilar. Tanmanteix, per una sèrie de circumstàncies, en Milles torna a Nova York on sempre ha mantingut contacte amb en Bing. Aquest té el projecte d'ocupar una casa abandonada del barri de Sunset Park, al cor de Brooklyn. En Miles i en Bing compartiran la casa amb l'Ellen, una artista plàstica que no acaba de trobar el seu estil, i l'Alice, que va fent treballs temporals per aconseguir els diners per acabar la seva tesi doctoral.
El capítol on parla de les vides estranyes i efemèrides dels jugadors de beisbol el vaig trobar molt interessant. Tot i no entendre-hi ben res en beisbol.
A mi m'agrada molt. I els que hi entenen ja l'estan recomanant amb totes les seves forces.

En Bing no sap si en Miles vol un canvi, però un dels membres originals del grup ha marxat de la ciutat i queda una habitació lliure per a ell si és que la vol. L'ocupant anterior es deia Millie, i substituir la Millie per en Miles sembla alfabèticament coherent, diu. Alfabèticament coherent. Un altre exemple de l'enginy d'en Bing, que no ha estat mai el seu punt fort, però l'oferta sembla sincera, i mentre en Bing continua descrivint les altres persones que viuen amb ell (...) és evident que intenta que el trasllat a Sunset Park sembli al màxim d'atractiu possible.