Alta tensió

Ara mateix no se m'acudeix cap altra novel.la negra més negra que aquesta. L'autor d'Alta tensió és Harlan Coben, un dels grans escriptors internacionals d’aquest gènere, va néixer a Newark (New Jersey, Estats Units) el 4 de gener de 1962. D’origen jueu, Després de llicenciar-se va treballar per una agència de viatges, publicant el seu primer llibre en 1990. Més tard va iniciar la sèrie de thrillers protagonitzats per Myron Bolitar que el farien famós.
Alta tensió (el títol original és Live Wire), la desena novel·la protagonitzada per Myron Bolitar, guanyadora del IV Premi Internacional de Novel·la Negra RBA, acaba de publicar-se simultàniament a tot el món. En català ha anat a càrrec La Magrana. No sóc cap expert però la traducció en català grinyola una mica, no?
Ideal per a qui vulgui llegir baralles, persecucions, crims, putes, joc, estrelles de rock, drogues, mafiosos, cadàvers i encara més coses. Quin paio, aquest el Bolitar... res a veure amb aquells detectius de barret i gavardina amb olor a naftalina. Bolitar era una jove promesa del basquetbol nord-americà, el millor jugador del seu estat, però en el seu debut a l’NBA, amb els Boston Celtics, una greu lesió de genoll, va acabar amb la seva carrera. Va canviar les cistelles per la toga, llicenciant-se en Dret a Harvard. Busca informació a Facebook i Google i utilitza els smartphones amb tota naturalitat.


L'objectiu d'En Myron era simple: deixar-lo fora de combat amb el menor rebombori possible i sense malferir-lo. Amb la mateixa mà amb què havia desviat el cop de puny, aprofitant que era alçada i amb l'índex i el dit del mig entrellaçats, va llançar un atac en forma de dard a la cavitat tova que hi ha sota la nou del coll. Va encertar-lo de ple. Aquell italoamericà va començar a deixar anar un soroll de gloc-gloc. Les seves mans van cobrir-se instintivament el coll, deixant-lo completament exposat.