Llibert Fortuny i el Memorial Ricard Cuadra

Dijous 16 a Barcelona i dissabte 18 de juny a Berga arriba una nova edició - la catorzena - del Concert de Patum - Memorial Ricard Cuadra. El Memorial Ricard Cuadra és una associació sense ànim de lucre creada després de la mort, el 1997, de Ricard Cuadra amb l'objectiu de preservar i editar la seva obra i continuar la seva tasca d'investigació, dignificació i experimentació de i amb la música de la Patum. Aquesta tasca dóna fruits cada any en forma de concert, al qual participen, desinteressadament, més de 50 músics.
Són molts els que han aportat la seva música al Concert de Patum i han permès que cada any es presenti un producte musical de primer nivell. Albert Guinovart o la Companyia Elèctrica Dharma són els noms més coneguts. Cal destacar també la incansable tasca de creació i innovació dels directors musicals Sergi Cuenca i Robert Agustina .
L'edició del 2011 la protagonitza un dels millors saxofonistes del món. La majoria d'aficionats que fem el que podem a la Banda del Memorial mai no tornarem a tocar amb músics tan bons. A més a més, Gary Willis (professor a l'ESMUC) i David Gómez completen la formació i mantenen el llistó ben amunt.
Llibert Fortuny va néixer el 1977 a Las Palmas de Gran Canaria. Poc després va retornar a Catalunya d'on és originària la seva família. Als 7 anys va començar la seva relació amb la música estudiant solfeig, guitarra i piano. Als 11 començà a tocar el saxo, instrument que, al cap de poc temps, es convertiria en el seu inseparable company de viatge. Amb vincles familiars a Gósol, va començar a tocar la Patum d'adolescent a la Cobla Pirineu, introduït per Jaume Badrenas. Des de llavors, la seva relació amb aquesta cobla i la festa ha estat constant. És un dels músics més premiats en l'àmbit del jazz català als darrers anys. Ha actuat al festival Temporada Alta de Girona, al MOMA i a la sala Jazz Standard de Nova York, al Palau de la Música, s'ha encarregat de la direcció musical de La Marató de TV3, entre molts altres punts del seu extens currículum.
El Memorial Ricard Cuadra es vesteix de jazz. I al més alt nivell musical.