El casament dels petits burgesos

Dissabte, 10 de setembre. Segona obra de la 38a edició dels Festivals d'Estiu de Teatre de Berga. L'obra de Bertolt Brecht en versió de la companyia Gataro i sota la direcció de Víctor Álvaro. El muntatge s'ha representat més de mig any a l'Almería Teatre de Barcelona i ha gaudit de bona acollida en el circuit independent de la capital. Gataro és una companyia de poc més d'un any de vida formada per actors joves. A Berga, han hagut de fer una adaptació del format degut a les grans diferències entre el Teatre Municipal i l'Almería.
Bertolt Brecht no és un autor fàcil de portar a escena. El muntatge de Gataro és histriònic i la història d'aquestos nuvis acabats de casar és representada per uns personatges estrafets i volgudament sobreinterpretats. Nou actors i actrius que canten, ballen, toquen i actuen. Penso que, al públic berguedà, no li ha entrat bé el que es volia transmetre. Un públic massa conservador i poc predisposat a veure produccions arriscades.
Jo no he estalviat cap aplaudiment. M'agraden les noves i valentes maneres d'entendre i representar teatre. Sempre s'aprèn.