La Ratonera

Des de la seva estrena, el 1952, s'està representant ininterrumpudament a Londres. Aviat es compliran els 60 anys en cartell. Récord absolut. Per tant, un clàssic de la història del teatre. The Moustrap és una obra de teatre d'intriga i policial. Va ser escrita per Agatha Christie el mateix 1952 i l'acció està ambientada als anys 40. Un text fantàstic que ha resistit bé el pas del temps
Vuit personatges queden atrapats a la casa-hostal Monkswell, degut a la neu, i es veuen involucrats en un recent crim ocurregut a Londres. Es crea un clima de misteri i suspens entre ells, desconfiant els uns dels altres. Com diu la cançó Three blind mice, queda un ratolí per eliminar. El sergent Trotter proposa un pla per esbrinar qui és l'assassí i qui serà la propera víctima.
A Madrid se n'han fet i es faran diverses produccions a teatres diferents. Vaig veure funció intersetmanal al Teatro Muñoz Seca, entre Callao i Sol. El teatre en sí ja ajuda a entrar en l'ambient i l'època de l'obra. És una mica Patronat (Berga) perquè ens entenguem. Ja havia llegit l'obra, per tant, sabia qui era l'assassí. Així i tot, bona representació sense arribar a ser magistral. Alguns dels actors deuen estar de moda per sortir a sèries espanyoles que jo no miro mai. No en vaig conèixer cap.