Populina. Llibert Fortuny & Manel Camp

Llibert Fortuny i Manel Camp, dos caràcters diferents però que es complementen de meravella, han estrenat Populina a la Fira Mediterrània de Manresa. Camp al piano i Fortuny al saxo, dos genis de dues generacions, repassen en clau de jazz cançons populars i conegudes per a tothom com El testament d'Amèlia, Muntanyes del Canigó o L'hereu Riera. L'estrena s'ha fet dissabte 5 de novembre a l'Auditori Mestre Blanch del Conservatori de Manresa, en dues sessions amb les entrades exhaurides de fa dies. L'espectacle segueix el format de Mozart en jazz, on el duet revisionava les melodies de Mozart.
Amb el públic a la butxaca des del primer moment, Fortuny i Camp han redibuixat les melodies populars catalanes des de la seva particular òptica, amb una complicitat destacable. En el tram final, ha aparegut el Llibert més experimental amb improvitzacions amb l'EWI (Electronic Wind Instrument) i multitud d'efectes amb el suport del seu Mac.
Pell de gallina en molts moments, sobretot en la lectura al terreny de la balada de Muntanyes del Canigó. Dos gegants de la música del país, massa sovint poc valorats pel gran públic.

Foto: Àlex Gómez Ribera