Els Pastorets de Mataró

Dins l'elit. Els de Mataró són uns dels Pastorets de més qualitat i amb més base social i històrica. Un referent. El 2016 celebraran el seu centenari.
La direcció canvia de mans cada 2 o 3 anys. Això vol dir que hi ha gent capacitada i es poden permetre aquesta rotació. En la majoria de Pastorets, no és així i es dirigeix com es pot. És el 3r cop que veig l'espectacle i la vegada que m'ha impressionat menys. Les 3 hores i mitja em van costar de passar. El repartiment no em va meravellar com en altres ocasions i, sobretot, els tocs personals de direcció no em van convèncer. Així i tot, continuen sent magnífics en quant a participació i coordinació,  escenes de conjunt rodones (com la del temple), el pròleg, decorats, efectes, el text de Ramon Pàmies, la música, el cant... I la Sala Cabanyes en sí, bressol i pedrera de teatre d'on han sortit i sortiran grans noms.
10 dies de representació en una sala d'unes 430 persones d'aforament. I moure uns 400 actors i personal tècnic cada dia de funció. Cal un equip molt preparat i amb moltes ganes per tirar tot això endavant. I a Mataró el tenen.
I l'acollida als berguedans va ser fantàstica. Com sempre.