Barcelona 2020

Cada cop que una companyia de teatre amateur estrena una obra es produeix un petit miracle. Que un grup de persones tinguin la il.lusió de dedicar un pilot d'hores i esforços a preparar un muntatge per portar a l'escenari és molt lloable en un món cada dia més materialista. I més, si és un treball de qualitat. Ja fa alguns anys que Berga gaudeix d'una bona salut teatral: a més a més d'Anònim Teatre, La Farsa i Tràfec Teatre estan tirant endavant projectes molt interessants.
De fet, Barcelona 2020 és una reestrena. Anònim Teatre va representar Barcelona 2012 fa setze anys, el 1996. Ara, arribada la data del títol inicial, s'han decidit a tornar-la a representar. Text del berguedà Jordi Cussà - també director de l'obra - i 11 actors i actrius berguedanes damunt l'escenari. Barcelona 2020 és una reflexió sobre la guerra i les batalles personals de cadascú.
No vaig poder-hi ser el dia de la representació, el 4 de maig de 2012, amb la platea pràcticament plena amb més de 400 (?) persones. Vaig gaudir del privilegi d'assistir a l'assaig general del dia abans. Text cru i colpidor, interpretacions notables i escenografia original i efectiva. Un tipus de teatre que s'allunya del convencional.   M'agrada.