Les veus del Pamano

Fa alguns mesos vaig llegir una d'aquelles novel.les que les assaboreixes durant i després. La prova és que ja ha transcorregut uns mesos i la recordo bé. I això no sempre em passa. Es tracta de Les veus del Pamano, de Jaume Cabré. Des de la seva publicació, el gener de 2004, s'ha convertit en una de les novel.les catalanes més llegides, recomanades i difoses.
Jaume Cabré (1947) és filòleg i va treballar durant molts anys en l'ensenyament a Barcelona, Vila-real i Terrassa. També ha fet incursions a la televisió creant i escrivint tres sèries: La Granja (TV3, 1988-1991), Estació d'Enllaç (TV3, 1994-1998) i Crims (TV3, 1999).
Les veus del Pamano narra les extraordinàries aventures de l'Oriol Fontelles i l'Elisenda Vilabrú (dels Vilabrú de Torena i dels Ramis de la Pilar Ramis de Tírvia, mig puta mig millor no parlar-ne per respecte al pobre Anselm), la Tina Bros i el Jaume Serrallac, les històries dels habitants de Torena, plens de silencis, misteris, odis i rancúnies. En una època i un indret de misèries i de resistència, la postguerra a les muntanyes del Pallars.
Malgrat que ja fa un temps de la seva publicació, Les veus del Pamano està prenent més volada cada dia que passa, nous lectors, noves traduccions, noves edicions. I merescudament.

1 comentari/s:

Pinzellades d'en Tai ha dit...

Una novel·la al Pallars, que passa a prop d'Espot, allà on hi ha el refugi Josep M. Blanc. Aquell refugi que no ens va voler acollir en un dia de tempesta i vam haver d'inventar-nos el nostre propi refugi. Paisatge meravellós que em va esgotar la capacitat de la càmera. Per cert, aviam si algun dia ens veiem i gaudim de les fotos que vas fer al darrer viatge. Les del segrest a l'aeroport no calen.